Bioblitz ved Kolding


Bier i Danmark deltager i weekenden 20.-21. juni i Bioblitz’en på Skamlingsbanken, arrangeret af By- og Udviklings­forvaltningen i Kolding Kommune i samarbejde med Natur­historisk Museum og naturgruppen Skovtrolden.

Kom og vær med til at afsløre mang­foldig­heden af arter over 24 timer. Deltag i en eller flere guidede turer, hvor du blandt andet kan se på mus, gødningsbiller, padder, flyvende insekter og orkideer. Om natten og i de tidlige morgentimer kan du være med til at fange de nataktive insekter eller lytte til fuglenes morgenkor. Du er også velkommen til at gå dine egne veje, og du kan få gode tip til, hvor du selv kan finde spændende arter.

Vi bidrager til aktiviteterne med en kort bi-blitz for børn i alle aldre, og med en aktivitets­stand, hvor du kan få en snak om Danmarks fantastisk spændende og mangfoldige bifauna, eller bygge et lille hus til bierne sammen med dine børn eller børnebørn. – Vi snakker om, hvordan vi kan hjælpe bierne ved at gøre vores haver mere bivenlige og blomsterrige, og viser hvordan en redekasse til humlebier skal indrettes, så der er større chancer for, at en humlebidroning vil vælge den til sit bo.

Der er fri entré til aktiviteterne på Skamlingsbanken.

Vildebier_770x390

Bi-blitz for børn

Tag på bi-blitz og bliv klogere på bier. På bi-blitzen går vi en tur på det blomstrende overdrev og ser, hvilke bier vi kan finde der. Vi skal møde de travle humlebier, der samler pollen til boet lige fra den tidlige formiddag. Og er vi heldige, ser vi måske også nogle hanbier, der ikke er helt vågne endnu – de sover nemlig i blomsterne og flyver først væk, når de er blevet varmet op af solen.

På turen skal vi snakke om de forskellige bier, vi møder undervejs. Hvordan lever de, hvordan passer de deres børn, hvor bo de henne og hvilke blomster kan de bedst lide? Måske er vi heldige og finder nogle af de små huler i jorden, hvor bierne har deres underjordiske reder. Og måske ser vi nogle af de spændende gravehvepse, der gerne har reder i nærheden.

Tid: lørdag den 20. juni kl. 10:15
Mødested: Tipien på Skamlingsbanken, Skamlingvejen 123, 6093 Sjølund
Turguide: Maria Gram, Bier i Danmark

Kilde: Bioblitz på Skamlingsbanken, Bi-blitz for børn – 20. juni

 

Dette indlæg blev udgivet i Aktiviteter, Nyheder og mærket , , , , . Sæt bomærke ved sidens permalink.
  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev