Bliv medlem af Vilde bier i Danmark


Som medlem får du større viden om Danmarks vilde bier og deres levevis, og du lærer, hvordan du kan hjælpe bierne, samtidig med at du støtter vores bestræbelser for at skabe bedre forhold for vilde bier i hele landet.

Læs her hvordan du bliver medlem af Vilde bier i Danmark.


Travlt efterår for Vilde bier i Danmark

Vilde bier i Danmark har forrygende travlt og oplever en stærkt stigende interesse for vilde bier. Mange er interesseret i at høre, hvad vilde bier er for noget, hvor de lever og hvad nytte de gør, eller de ønsker svar på, hvad de selv kan gøre for at hjælpe bierne. Gennem de foredrag, møder, workshops og praktiske aktiviteter, som Vilde bier i Danmark arrangerer eller deltager i, får flere og flere øjnene op for, at vilde bier er en vital del af Danmarks biodiversitet, og at vi derfor skal passe godt på dem. Hvad enten du er medlem af foreningen eller ej, er du velkommen til at deltage i aktiviteterne og blive inspireret til at støtte den gode sag det er at skabe bedre forhold for de vilde bier. Vilde bier har brug for al den hjælp de kan få, og heldigvis kan alle gøre noget.

I Vilde bier i Danmark kæmper vi dagligt for at skabe bedre forhold for vilde bier i hele Danmark. Vi er Danmarks hovedorganisation for alle der ønsker at redde de vilde bier i Danmark.

Vilde bier i Danmark arbejder naturpolitisk gennem dialog med politikere om blandt andet forbud mod skadelige pesticider.

Vilde bier i Danmark arbejder sammen med kommunale forvaltninger om bi-venlig naturpleje og nye grønne tiltag.

Vilde bier i Danmark søger fondsmidler til projekter, der skal skabe bedre forhold for vilde bier og andre bestøvende insekter.

Vilde bier i Danmark formidler forskningsbaseret viden om vilde bier til alle interesserede.

Vilde bier i Danmark afholder løbende arrangementer om vilde bier (foredrag, workshops, værksteder, bi-vandringer, frøsamlerture mv.).


Arrangementskalender

Nedenfor kan du se vores arrangementskalender, som løbende bliver udbygget. Følg os på www.vildebieri.dk eller på facebook, hvor vi annoncerer arrangementerne.

Oktober 2017

Onsdag den 11. oktober 2017, kl. 19.00. Foredrag om Danmarks vilde bier. Foregår på Parkhotellet i Odder, og er for medlemmer af Ladies Circle i Odder.

Onsdag den 11. oktober 2017, kl. 19.00. Foredrag om vilde bier. Mødested: Lunden, Vestergade 74 i Silkeborg. Arrangør er Praktisk Økologi i Silkeborg.

Torsdag den 19. oktober 2017, kl. 14.00-17.00. Workshop i Det Grønne Rum. Lav dit eget bivokslys og hør nyt om Danmarks vilde bier. Workshoppen arrangeres af Vilde bier i Danmark.  Mødested: Det Grønne Rum, Danmarksgade 13, Fredericia.

Lørdag den 21. oktober 2017, kl. 13.00-15.00. Frøsamlertur på Volden i Fredericia. Mødested: Landsoldatpladsen i Fredericia. Vi samler frø af vilde planter, som kan bruges til din egen blomstereng eller et bivenligt bed. Vi fortæller om de vilde bier og hvilke plantearter de særligt holder af. Medbring selv poser til frøene. Vi slutter af i Det Grønne Rum, Danmarksgade 13, hvor vi byder på varme drikke. Arrangør: Vilde bier i Danmark.

November 2017

Værksted med fremstilling af læbepomade og støbte lys af bivoks. Finder sted i Det Grønne Rum i Fredericia, Danmarksgade 13. Dato ikke fastsat pt.

Bihotel værksted. Vi bygger huse til vilde bier og humlebier og hører, hvordan bi-boliger skal indrettes og hvor de skal placeres, så bierne til næste forår kan tage dem i brug. Værkstedet finder sted i Det Grønne Rum i Fredericia, Danmarksgade 13. Dato ikke fastsat pt.


Afholdte arrangementer siden sommerferien

Onsdag den 16. august. Foredrag: “Vilde bier i Danmark”. Afholdt i Odder-Hørning afdelingen af Rotary.

Søndag den 27. august. Deltagelse med udstillingsstand ved Grøn Festival i Økologiens Have i Odder.

Søndag den 10. september. Deltagelse i heldagsarrangementet Fjorden Dag ved Odense fjord med en stand ved Boels Bro (se billederne).