Dave Goulson udnævnt til æresmedlem

Bier i Danmark har ved sin ekstraordinær generalforsamling i Odense den 18. maj 2015 udnævnt den britiske biforsker Dave Goulson til æresmedlem af foreningen. Æresmedlemskabet er en anerkendelse af Dave Goulsons store bidrag til beskyttelsen af humlebier og et udtryk for taknemmelighed for den inspiration, som hans arbejde og grundlæggelsen af Bumblebee Conservation Trust har været for vores forening. Udnævnelsen medfører livsvarigt, kontingentfrit medlemskab af foreningen Bier i Danmark.

Æresbeviset blev overrakt i går aftes på Naturhistorisk Museum i Aarhus, hvor auditoriet var fyldt med humlebi­interesserede tilhørere, der mødte op for at høre Dave Goulson fortælle om hans liv med humlebier.

Overrækkelsen af Certificate of Honorary Membership til foreningens nye æresmedlem, Dave Goulson

Overrækkelsen af Certificate of Honorary Membership til foreningens nye æresmedlem, Dave Goulson. Fra venstre: Sara Julie Møhlenberg, Maria Gram-Jensen og Dave Goulson.

Dave Goulson, der er professor i biologi ved University of Sussex og en af Storbritanniens mest anerkendte naturforkæmpere, er aktuel i Danmark med sin populærvidenskabelige bog om humlebier, som blev udgivet på dansk i april på forlaget Hr. Ferdinand, under titlen “Humlen ved det hele – Min eventyrlige liv med bier”.

Dave Goulson signerer “Humlen ved det hele” på Naturhistorisk Museum i Aarhus

Ved foredraget på Naturhistorisk Museum var der også en lejlighed til at købe bogen “Humlen ved det hele” og få den signeret af forfatteren.

Bogen har fået fine anmeldelser i Storbritannien og har, ifølge forfatteren selv, vist sig at være en fremragende måde at opbygge en folkelig interesse i bier og deres bevarelse.

Det, håber vi, også vil ske i Danmark, efter at den danske udgave af “En Sting i Tale” har fundet plads på boghandleres hylder landet over.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og mærket , , . Sæt bomærke ved sidens permalink.
  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev