Byg en redekasse til humlebier

Hjælp humlebierne på Naturens Dag

Naturens Dag er en vigtig mærkedag for naturoplevelser og friluftsliv, som afholdes over hele landet, altid den anden søndag i september. Årets tema er »Naturen, hvor du bor«.

Bier i Danmark vil gerne fejre den nære natur omkring os ved at sætte fokus på humlebier og andre vilde bier i vores haver. Vi inviterer alle interesserede til at bygge hjem til humle­bierne søndag den 13. september sammen med os.

Byg et hjem til humlebier

Byg et hjem til humlebier

Humlebier og andre vilde bier har brug for hjælp. De savner flere blomster i landskabet, så de kan finde tilstrækkeligt med føde, og de mangler gode redesteder og overvintrings­pladser.

På vores natur­værksted i Klintebjerg kan du bygge en redekasse til humlebier sammen med børnene. Vi hjælper jer også med at indrette den sådan, at humlebierne får lyst til at flytte ind og blive boende. Til slut kan I tage jeres egen indflytnings­klare humlebi­kasse med hjem til haven.

De frivillige fra foreningen vil også fortælle om Danmarks mange spændende enlige bier og vise hvordan I kan bygge små bihuse og skabe gode redepladser til havens enlige bier, så de også vil trives i jeres have.

Vores arrangement er en del af Fjordens Dag i Klintebjerg, nord for Odense. Du kan se hele det spændende program her. Du finder os på stand nr. 53, i Miljø og bæredygtigheds område.

Adresse: Klintebjerg, Klintebjergvej 182, 5450 Otterup
www.findvej.dk/Klintebjergvej182,5450

Tidspunkt: Søndag den 13. september kl. 10.00-16.00
Tilmelding er ikke nødvendig.

Arrangementet er støttet med udlodningsmidler til friluftsliv.