© vildebier.dk

Humlebihaver og debatoplæg ved økologisk festival på Sydfyn

IMG_5183
Bier i Danmark samarbejder med Landsforeningen Praktisk Økologi om at skabe et lands­dækkende netværk af bestøver­venlige haver, hvor vi bidrager med kompetencen omkring vilde bier. Ved Praktisk Økologis festival »Mere Liv i Haven« lørdag den 31. oktober i Ollerup på Sydfyn, vil der – blandt meget andet – også blive lejlighed til at diskutere muligheden og vilkår for certificeringen af »Humlebi­haver«, og de krav, haverne skal opfylde for at opnå certifikatet.

Vi vil i fællesskab slå et slag for flere bestøvervenlige haver i landet, det vil sige giftfrie haver, der tilbyder de bestøvende insekter et væld af blomster i løbet af hele sæsonen og gode yngle- og overvintrings­steder. Du kan høre om projektet og deltage i debatten ved værkstedsblok 2, kl. 12.30 – 13.15 (med forbehold for ændringer i programmet). »Humlebi­haver« fik en flot modtagelse ved Praktisk Økologis årsmøde på Livø, så vi forventer en stor opbakning til vores fælles projekt ved festivalen. Du kan læse mere om projektet på netværkets hjemmeside.

Bier i Danmark vil også opfordre ved festivalen til en bredere debat om bier, biodiversitet, natursyn og økologi.

Vi kender til næsten 290 forskellige arter af bier her i landet. Men gør vi det? Selv om de både besøger havens blomster og bestøver vores frugttræer og buske, så har mange af os ikke hørt om andre bier end honningbier og »brumbasser«. Er det bare et tilfælde? Kan de vilde bier overhovet bruges til noget? Kan vi gøre noget? I egen have, lokalt, på landsplan?

Hør debatoplægget ved værkstedsblok 5, kl. 16.30 – 17.15 (med forbehold for ændringer i programmet).

Det komplette program for festivalen i Ollerup finder du på www.oekologi.dk/festival/vaerksteder.html.