Lær at indrette en humlebikasse i Økologiens Have

Lørdag den 2. april igangsætter Danmarks Naturfredningsforening i Odder projektet »Brum­basser, Børn og Bedster«, der ifølge arrangørerne skal gavne både familien, humlebierne og den blomstrende natur. Det foregår i Økologiens Have og er for voksne og børn i alle aldre. Der er gratis adgang til Haven for aktive deltagere.

Bier i Danmark bidrager til projektet med praktisk vejledning til indretningen af humlebikasser, samt en særudgave af vores foldere “Et hjem til havens humlebier?” og “Lidt om Danmarks vilde bier”.

Samlesættene til kasserne er fremstillet på forhånd af eleverne på Odder Produktionsskole på Rønhøjvej og projektet er allerede tyvstartet den 17. marts med et værksted, hvor både børn og voksne blev inviteret til at bygge redekasserne.

På lørdag får alle, der byggede en humlebikasse ved værkstedet på Produktionsskolen, udleveret deres kasse, så de kan gøre den klar til humlebierne og tage med hjem i egne haver. Der vil også være nogle ekstra kasser til nye deltagere.

Foto: DN Odder

Så hvis du ønsker at lære, hvordan du bedst indretter en kasse som et hjem til humlebier, så er chancen der igen på lørdag den 2. april kl. 14-16 i Økologiens Have.

Maria Gram fra Bier i Danmark vil fortælle om, hvorfor vi skal sætte humlebikasser ud, og hvordan gør vi det, samt vise hvordan de gøres klar med redemateriale.

Der vil blive udleveret forskelligt informations­materiale og blomsterfrø.

Foldere til Økologiens Have
Mogens Gissel Nielsen, lektor i sociale insekter, spår, at samværet mellem børn og voksne omkring en fælles naturindsats og fælles oplevelser i naturen kan være med til at skabe en livslang interesse for natur hos børnene. Det kan samtidig skabe en større lyst til at passe på naturen omkring os.

»Humlebier er enormt vigtige i vores natur, da de bestøver vore frugttræer og afgrøder. Bestanden af humlebier er gået tilbage, da de mangler levesteder og føde. Naturglade borgere skal derfor så en masse blomster og bygge humlebikasser for at give dem en hjælpende hånd,« fortæller han.

Du kan læse mere om projektet på DN Odders hjemmeside http://www.dn.dk/Default.aspx?ID=47428.

Kilde: DN Odder

Dette indlæg blev udgivet i Aktiviteter, Nyheder og mærket , , , , . Sæt bomærke ved sidens permalink.
  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev