Save The Bees Coalition – Vilde bier i Danmark er med

Save the bees coalitionVilde bier i Danmark er nu med i koalitionen ”Save The Bees Coalition”. Den blev stiftet i sommer, og 80 NGO’er over hele Europa deltager. Koalitionen er dannet med det primære formål at få indført totalforbud i EU mod de bi-skadelige neonikotinoider. Koalitionen har et sekretariat, som har base i Bruxelles, og det følger godt med i hvad der foregår i EU-kommissionen og EU-parlamentet.

Den 12. og 13. december 2017, skal EU-parlamentet drøfte et forslag om forbud mod al udendørs anvendelse af neonikotinoider, og i den forbindelse har “Save The Bees Coalition” netop udsendt en pressemeddelelse, der annoncerer koalitionens mål og medlemssammensætning. Det forventes, at afstemning om forslaget først vil finde sted i starten af 2018.

Vilde bier i Danmark deltager aktivt i kampen mod neonikotinoider, og vi er glade for at være med i koalitionen, som er oprettet af den europæiske afdeling af det verdensomspændende netværk ”Pesticide Action Network”. Netværket arbejder for at få fjernet skadelige pesticider fra fødevareproduktionen og i stedet få indført økologiske og socialt afbalancerede produktionsformer.

Pressemeddelelsen vedrørende koalitionen kan læses her ”Save the Bees Coalition – Press Release”.

Se koalitionens hjemmeside her: www.beecoalition.eu

Det tyske Naturschutzbund Deutschland, forkortet NABU, er også med i koalitionen, og de har skrevet en meget interessant artikel om, hvorfor de kræver neonikotinoider forbudt. Læs den her: NABU fordert Verbot von Neonikotinoiden.


 

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Sæt bomærke ved sidens permalink.
  • Tilmeld dig vores nyhedsbrev