© vildebier.dk

Tag på bi-safari i Odense

Synes du ikke også, at de vilde bier er bare vildt spændende? Så forskellige og flotte som de er, kan de dog være vanskelige at sætte navn på! – Kom med på vores bi-safari i Kultur­botanisk Have i Odense søndag den 5. juni kl. 11–14, for at kigge på humlebier og andre vilde bier sammen med os. Vi har bestilt godt vejr, så vi håber på, at rigtigt mange vil nyde grundlovsdagen og blomsterne i Kultur­botanisk Have, og lære de vilde bier bedre at kende.

se bierne tæt på og slip dem ud bagefter

Der kræves ingen forkundskaber for at deltage og alle – også småbørn og bedsteforældre – er meget velkomne. Det er helt gratis at deltage, du/I skal bare medbringe godt humør og måske et kamera eller en lup, samt eventuelt lidt proviant, der kan nydes efter turen.

Kulturbotanisk Have

Kulturbotanisk Have, eller Blomsterrummet, som Haven også hedder, er en grøn oase i Odenses nordøstlige del. Haven består af en parkanlæg med staudebede, historiske roser og mange spændende træer og buske, og en mere vild del langs Odense Å, med enge og krat, der byder på mange naturoplevelser.

Odense Å

I Haven er der et rigt dyreliv, og takket være de mange blomster, kan vi også opleve et stort antal sommerfugle og bier. – På turen vil du lære nogle af de almindelige arter af vilde bier at kende og høre om biernes forskellige levevis.

Vi lader os inspirere af Havens blomsterbede og vilde blomster, og fortæller, hvad du kan gøre for at få flere spændende arter af bier til at trives i din egen have.

Kulturbotanisk Have

Indgangen til Kulturbotanisk Have finder du inde i kolonihaveområde Søndergårds Haver ved Ejbygade 75, hvor der også findes parkeringspladser. Vi mødes kl. 11.00 ved indgangen fra kolonihaverne.

Der er ingen tilmelding til havevandringen – bare mød op og vær med!
Turen er også velegnet for barnevogne og kørestolsbrugerne.

Du kan læse mere om Kulturbotanisk Have i Odense i folderen her.